Start > LCHF-Recept: "Crêpes" frukostvariant (Ej strikt)

"Crêpes" frukostvariant (Ej strikt)

Portioner: 1-3
Källa: Erik
Visa alla recept för: Erik

Foto: ErikIngredienser:
2 vitkålsblad
1-2 msk Philiadelphiaost
½-1 msk Cashewnötssmör
3 ägg
4 skivor Zucchini
3 skivor bacon
1-2 champinjoner
2 tsk dijonsenap
Gräddost
Smör


Gör så här
Detta är ett recept som inte förhåller sig helt strikt lchf i.o.m. Philadelphiaosten och cashewnötssmöret. Samtidigt tillför de en härlig smak som påminner starkt om vanlig crêpes. I övrigt är receptet inget märkvärdigt men passar bra till både frukost och lunch.

Börja med att förbereda stekplattan på medelstark värme. När plattan är varm, påbörja stekning av äggen. Under tiden, ta ett vitkålsblad som bottendel och skär av det hårda rotpartiet så att bladet blir lagom formbart. Bre på philadelphiaosten så att det ger ett tunt lager över hela bladet. Tillsätt sedan cashewnötssmöret på samma vis. (Ett alternativ är att blanda osten och smöret och därefter bre på.)

Tillsätt de stekta äggen på vitkålsbladet. Stek zucchini (kryddas med basilika), bacon och champinjoner och tillsätt dessa i valfri ordning och med mycket smör.

Bre på ett tunt lager av Dijonsenap/Dijonnaise och täck över med valfritt antal skivor gräddost. Slut alltet med det andra vitkålsbladet och servera.

Höll mig mätt halva dagen utan problem.Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet
Kommentarer (4)

  2012-01-13 03:41:16

  Hej... Vart hittar man cashewnötssmör?

  Annika
  2011-09-27 04:21:09

  Philadelphia brukar dock "alltid" ingå. Det är precis samma sockerarter i philadelphian som i t ex grädde eller cremé fraiche - så du har nog missförstått något där. Det är få saker som faktiskt ingår i lchfkost som är ren stärkelse (då vi inte äter mjöl och ris och liknande), dvs kolhydrater är från sockerarter också - det betyder alltså *inte* att det är något tillsatt socker för den skull.

  J
  2011-09-25 21:45:33

  Det är en definitionsfråga. De kolhydrater som finns i philadelphiaost är helt baserade på sockerarter, om än enbart c:a 4,5g/100g. Vissa föredrar recept enbart baserade på ingredienser från lchf-köket och cashewnötsmöret platsar inte för den kräsne. Då tycker jag det är viktigt att notera detta och låta läsaren bedöma resten.

  Men tack för responsen.

  Erik
  2011-09-25 21:31:43

  Philadelphiaost brukar ju annars vara ganska så vanligt i lchf-recept - t ex för att göra såser tjockare med. Cashewnötter är ju visserligen ingen jättehit då det är i princip de kolhydratsrikaste nötterna man kan hitta, men 1 msk är väl knappast ingen jättemängd.

  Så inte helt säker vad du menar är så ostrikt med det hela, är nog mindre kolhydrater totalt än de flesta recept du hittar här inne. Sen är det ju inte sk fakir eller "ufo", men det försvinner ju ut ur det hela i så fall redan med vitkålen och zucchinin.

  Trevlig idé i vilket fall som helst (och inte särskilt "o-strikt") :)

  J

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategori

Bookmark and Share