Start > Mattips > Kommentar om Rädda flottet vid knaperstekt bacon

Rädda flottet vid knaperstekt bacon, kommentarer och synpunkter

Rädda flottet vid knaperstekt bacon

En bra LCHF-frukost tycker jag är ägg och bacon. För att inte för mycket fett ska försvinna från baconen så ska man bara steka dom lätt. Men om man gillar knaperstekta bacon bättre eller vill ha variation. Då kan man efter att man knaperstekt baconen, steka färska champinjoner i baconflottet. Då försvinner inte baconflottet och stekpannan är nästa ren.

Kommentarer och synpunkter

  2015-12-01 09:22:32

  Att knapersteka bacon i mikron går alldeles utmärkt. Lägg några lager med hushållspapper på tallriken och lägg ut baconskivor på och stek i någon minut, varierar. Hämtat från någon Lchf-sida.

  Laila
  2010-11-06 07:51:34

  Jag äter inte bacon. Det inte bara innehåller nitrit utan massa andra onödiga tillsatser också. Själv köper jag färsk skivat sidfläsk och saltar med rökt salt efter egen smak. Då blir det inte för salt, utan tillsatser och smaken? SKITGOTT! PS. Jag steker det knaprigt också!

  Rebecka
  2010-03-20 15:29:29

  Jo visst bör man slänga baconfettet, men det är ju så rasande gott!

  Ceci
  2010-03-14 14:54:17

  googlade förra kommentaren för att se om det stämmer, och hittade detta: http://www.matvett.se/blogg/steker-bacon-pa-enkelt-halsosamt-satt som man kan läsa igenom om dessa nitrosaminer (kan vara cancerframkallande).

  Linn
  2010-03-10 10:16:37

  Att ha kvar fettet som runnit ut från baconen är inte bra, det innehåller skadliga ämnen (nitrosaminer). Tillsätt istället nytt matfett om du ska steka något efteråt =)

  Jannike

Lägg till en kommentar


Kommentar Ditt namn
Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar

Bookmark and Share