Start > Senaste receptkommentarerna

Senaste receptkommentarerna

 • Tysk ostkaka utan botten

  Tysk ostkaka utan botten

  Jag älskar det receptet! En fråga dock: måste det vara kokosnötsmjöl? Har det unika egenskaper? Jag har havremjöl hemma. :)
 • Kokospannkakor

  Kokospannkakor

  Som LCHF lunch eller frukost, super gott
 • Lövbiff med sting!

  Lövbiff med sting!

  Den var god!
 • Leilas LCHF knäckebröd/frökex

  Leilas LCHF knäckebröd/frökex

  Supergott funkar till allt!
 • Frukost på balkongen scones

  Frukost på balkongen scones

  Åt 7 st fördelat under dagen. Bästa lchf brödet! Smaskens med kardemumma och då jag älskar det la jag i extra mycket. Saftiga och supergoda!
 • Sockerfri inlagd sill

  Sockerfri inlagd sill

  Äh. Botulinum tål inte syra och växer extremt söligt i kylskåpstemperatur. Under pH 4,6 är säkert. 3% ättikslösning (0,5 M) har ett pH av 2,5 (över 100 ggr för surt för Botulinum). Ättika är en sk svag syra. Detta innebär att i koncentrerad lösning förekommer den främst i form av ättiksyran och endast en liten del dissocierad som acetat + fri proton. Ju mer utspädd syran blir, ju större andel dissocieras (beter sig mer och mer som en stark syra ju mer utspädd den är). För att få pH så högt som 4,6 räcker det alltså inte med att spä ut ättikan till 0,03%; då är pH inte högre än 3,1! Vad du än lägger in, nästan hur dåligt du än gör det och hur mycket du mixtrar med parametrarna är det ingen risk att bli sjuk om du ändå inte lagrar det mer än några dagar i kylen. Botulinum växer väldigt långsamt. Vem vill äta 1 vecka gammal inlagd sill? Den kommer vara nästan upplöst och "snorig"
 • Fikabröd i muffinsplåt

  Fikabröd i muffinsplåt

  Ej goda utan kryddor- tillsätt salt å ngn brödkrydda.<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>Bookmark and Share